vineri, 28 septembrie 2007

Viata doare, dar trece repede

Sunt clipe in care simti ca trebuie sa lasi totul sa treaca, fara sa mai misti un deget, fara sa mai faci vreun gest.
Sunt clipe ca aceasta in care simti dezamagire, in care simti ca ai visat in van.
De ce nu mai facem nimic in ultima clipa a despartirii? De ce suntem atat de linistiti?
Oare e un moment in care singurul lucru bun pe care-l mai poti face e doar sa astepti tacut si nemiscat sa treaca?
Si daca din linistea aia ar tresari o urma de remuscare, o ultima smucire, un dram de incercare de a reveni la viata, oare ar fi bine sa reactionam?
Daca o ultima bataie a inimii ar fi atat de convinsa ca vrea sa continue sa bata, ar fi de ajuns ca sa o resuscitam?
E vorba de convingere in dragoste?
Si daca da, dupa ce o recunoastem? Cum stim da ca mai merita sa readucem la viata o inima obosita, ranita si dezamagita?
O inima care candva a batut cu putere, care candva a alergat libera pe dealuri si munti, care a mers cu viteze ametitoare distante uluitoare pentru a fi alaturi de cel pe care l-a ales drept sens al batailor ei... o inima care ieri canta de bucurie si atingea soarele si marea intr-o clipa, care vedea frumosul in toate... care azi plange ratacita caci nu mai stie ce e rau si ce e bine.

Sa lase totul sa treaca de la sine? Ar insemna sa hotarasca altii pentru ea. Si cum ar putea ei sa-i fie bine cu hotararea luata de ceilalti, cand doar unul o cunoaste?
Cum ar putea ea, cea plina de dorinta si de viata, sa palpite dupa ritmuri straine?
Si cum ar putea ea sa accepte sa nu ia decizii pentru ea insasi? Nu ar fi asta lasitate?

Nu, ea nu s-ar da nicicand inapoi de la asumarea deciziei. Ea se cunoaste pe sine, si lasitatea ar durea-o mai tare decat o decizie luata gresit.

Dar cum ar putea ea sa greseasca? Cum s-ar putea ca gandul si simtirea ei sa ii provoace rau? Cum ar putea ea, manata de dragoste, de iubire si traire pura, sa fie ranita, cand stie ce fericire ii provoaca toate acestea?

Stie ca numai luand decizii pentru ea, poate merge mai departe cu bataia demna si puternica.

Cand simti ca trebuie sa lasi totul sa treaca, fara sa mai misti un deget, fara sa mai faci vreun gest, lasa sa treaca doar un timp, pana te vindeci, si cu el sa treaca toate gandurile negre.
Lasa curgerea timpului sa iti spele venele, ca prin ele sa curga iar viata si bucurie.
Ridica-te apoi curat, si iubeste!
Nu fii las cand e vorba de tine si de fericirea ta!
Lasa totul sa treaca, dar cu voia ta!

Un comentariu:

Nopol spunea...

Cu totii stim cand a venit sfarsitul. Sfarsitul inseamna liniste, detasare de trecut si primul pas spre un nou inceput. Sfarsitul nu aduce cu el zvacniri, remuscari sau regrete. El vine pur si simplu. Iar momentul nu trece pe langa tine, ci tu treci pe langa el. Tu esti cel care lasa in urma situatia. Altfel nu se poate. Altfel ramai ancorat acolo si vei privi tot timpul in urma. Depinde de noi cum alegem sa traim...